Dziedzictwo kulinarne regionu. Książka o gorczańsko - pienińskiej kuchni

Przekazywane z pokolenia na pokolenie. Może niezbyt wykwintne, ale zgodne z tradycją i warte zapamiętania. Przepisy na dania z Pienin i Gorców zostały utrwalone w książce. "Smaki gorczańsko - pienińskie" wydanej ze środków Województwa Małopolskiego w ramach projektu pn. „W dawnej kuchni Pienin i Gorców”

Powstała publikacja była efektem udziału  w projekcie gospodyń z terenu gmin Czorsztyn, Krościenko nad Dunajcem, Ochotnica Dolna oraz Szczawnica, które opowiedziały o tradycjach kulinarnych swoich przodków, historii przygotowywanych przez siebie dań, a także krok po kroku opisały proces ich wykonania. W publikacji, zaprezentowano zdjęcia dań powstałych podczas warsztatów. Wszystkie przepisy zostały wypróbowano podczas warsztatów kulinarnych, które były jednym z elementów projektu pn. „W dawnej kuchni Pienin i Gorców”